Good utbuildning – En stege som bara går uppåt!

Sjögoo -
ett säkert val

”Good utbuilding” är en yrkesförberedande utbildning som handlar i största del om ”learning by doing”. Meningen är att du som lärling ska kunna jobba, göra fel, göra rätt, utvecklas, tjäna pengar, trivas på en bra arbetsplats och samtidigt få en utbildning. Sist men inte minst kommer du stolt kunna visa upp ett yrkesbevis och sedan klättra vidare i ”SjöGoo-stegen” som snickare. 

  • Som lärlingen tilldelas du en egen handledare som kommer att fungera som din mentor under lärlingstiden.
  • På arbetstid 07.00-16.00 arbetar du tillsammans med din mentor ute på arbetsplats för att lära dig det praktiska. På fritiden läser du tillhörande kurslitteratur och lär dig det teoretiska.
  • Dina arbetsuppgifter och din lön baseras på vart i SjöGoo-stegen du befinner dig. Detta regleras individuellt kvartalsvis, genom utvecklingssamtal med din mentor.
  • Antalet timmar du behöver göra som lärling baseras på vilken erfarenhet du har med dig sedan tidigare. Detta bedöms av SjöGoo och BYN, som sedan anger hur många timmar du behöver göra på arbetsplats innan man kan tilldelas ett yrkesbevis.
  • Du kommer att göra teoretiska och praktiska prov under tiden som lärling.
  • När du registreras som lärling kommer du att få inloggning till en digital portfölj. I den finns all kurslitteratur. Även teoretiska prov och alla lärlingstimmar som du gör kommer att registreras där. På så vis är det enkelt att följa din resa mot en utbildad snickare.
  • Du kommer att få samma utrustning som våra övriga snickare. Anställningsavtalet följer minst byggnads avtal. Förmåner mm är likt alla andra anställdas förmåner.
  • Att arbeta på SjöGoo innebär en frihet under ansvar, där alla visar fullaste respekt för varandra.
  • Första halvåret är en anställning under prövotid. Därefter går anställningen över till en tillsvidareanställning. Skulle det visa sig att SjöGoo gör en bedömning under prövotiden att hantverkaryrket inte var något för dig, kommer vi vara raka och ärliga med det. Vi kommer då se till, i den största mån vi kan, att hjälpa dig hitta en ny arbetsgivare. SjöGoo vill inte lämna någon i ”sticket”!
  • På SjöGoo jobbar vi stenhårt för att ha en god ordning, bra kvalitét och sist men inte minst en riktigt bra arbetsmiljö. Vi vill att alla våra anställda ska kännas sig som en del av ”gänget”. Att vara driven, engagerad och företagsam värderar vi högt. Allt det andra går alltid lära sig med rätt inställning.

Lärlingsnivå 1

0-1 års tidigare erfarenhet – Ca 2-3 år till utskrivet yrkesbevis.

Lärlingsnivå 2

1-2 års tidigare erfarenhet – Ca 1-2 år till utskrivet yrkesbevis.

Lärlingsnivå 3

2-3 års tidigare erfarenhet Ca 0,5-1 år till utskrivet yrkesbevis.

Vi bygger på förtroende

0371 - 106 00

info@sjogoo.se

© SjöGoo AB